Er zijn veel gevarieerde attracties in het park, waar iedereen van elke leeftijdsgroep wel iets passends vindt.

Zo is er Ravelijn, een interactieve show waar kinderen zich in de middeleeuwen wanen en zich hier kunnen uitleven. Voor een adrenalinekick kun je kiezen voor de bobsleebaan. Deze gaat met 60 km/h naar beneden. Een van de nieuwere attracties in het park is de Vliegende Hollander, gebaseerd op het beroemde gelijknamige verhaal. Het is een soort achtbaan voor boten. Met een lift wordt je bootje omhoog getild en gaat met aangename snelheid naar beneden. Je zult erop moeten rekenen dat je niet droog blijft tijdens de rit. Toch wel een van de bekendste en meest bezochte attracties van de Efteling is de Droomvlucht, die bestaat sinds 1993. Het is een ritje van 6 minuten waar je van alles tegenkomt wat ook maar enigszins magisch is en als uit een droomwereld lijkt te komen.
Andere attracties die de Efteling te bieden heeft zijn de Fata Morgana, Diorama, Villa Volta en het Volk van Laaf. Het beste is toch echt om deze attracties zelf uit te proberen en je eigen beeld ervan te vormen.

Naast de bovengenoemde attracties zijn er in het park ook aanwezig: het Theater de Efteling, de golfclub Efteling en het Efteling hotel. Het wordt de bezoekers dus makkelijk gemaakt een weekendje Efteling te doen. Je kan overnachten in het hotel en de volgende dag verder het park ontdekken.